Dešavanja

Uspješno organizovan planinski uspon na Veliki Vito

Park prirode “Piva“ je u nedjelju 7. jula uspješno organizovao planirani planinarski pohod na Veliki Vito (2397 mnm), najveći vrh u Parku.

Učešće u usponu uzelo je preko 50 učesnika , među kojima su  pored planinara iz naše Opštine učestvovali i planinari i klubovi iz drugih krajeva Crne Gore. Uspon je započeo u 8:00 h iz sela Stabana, preko  Malog i Velikog Stabanjskog jezera, Zemunice, Krvavih brda, Ćuprije  i za nešto više od 5 sati pješačenja, sa foto pauzama i kraćim odmorima, gotovo čitava ekipa učesnika je osvojila pomenuti veličanstveni vrh.

Sa samog vrha učesnici su uživali u pogledu koji se pruža na moćni masiv Bioča, Maglića i Volujaka, zatim Durmitor sa jedne strane, Zelengore na drugoj. Učesnici su bili u prilici da zabilježe fotografije  Trnovačkog Durmitora, Vlasulje, Bubrega, Trzivke, Gredelja, Vrste.

Nakon odmora i fotografisanja na vrhu ekipa planinara je krenula nazad, istim putem i u isto dobrom ritmu i raspoloženju. U povratku je posjećen i katun Kručica odakle su se učesnici kružnom stazom spustila u selo Stabna u 18:30 h, gdje je za sve učesnike bilo organizovano osvježenje.

 

Ovo je još jedna u nizu sportsko-rekreativnih manifestacija koja će, uz kulturne i mužičke, i uz naravno brojne prirodne potencijale obogatiti turističku ponudu našeg kraja.

About the author

Related Posts