Dešavanja

Posjeta učenika Obrazovnog centra iz Plužina posebnom rezervatu prirode „Tivatska solila“

Nakon zajedničke inicijative Parka prirode „Piva“ i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore za organizaciju uzajamnih posjeta djece školskog uzrasta u cilju upoznavanja zaštićenih područja Dinarskog luka, juče smo u saradnji sa Obrazovnim centrom iz Plužina organizovali posjetu za 43 učenika i 4 nastavnika ove ustanove posebnom rezervatu prirode “Tivatska solila”.

Posjeta rezervatu prirode „Tivatska solila“ obuhatila je edukativnu šetnju i posmatranje ptica u pratnji stručnih vodiča iz Službe za održivi razvoj morskog dobra. Nakon obilaska rezervata, kompanija „Porto Montenegro“ je za djecu organizovala posjetu pomorskom muzeju u Tivtu. Posjeta se završila organizacijom edukativne origami radionice u okviru koje su učenici pravili životinje od papira. Za sami kraj druženja, organizovan je kviz o značaju zaštićenih područja kao što su Rezervat prirode „Solila“ i Park prirode “Piva”, a najboljim timovima su dodijeljene prikladne nagrade.

Povodom obilježavanja Dana Dinarida, 07. oktobar 2019.godine, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom i Park prirode „Piva“ inicirali su uspostavljanje saradnje i oraganizaciju uzajamnih posjeta u cilju promocije zaštićenih dobara. Tada su u organizaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom oko 50 učenika i nastavnika OŠ „Branko Brinić“ iz Radovića te predstavnici opštine Tivat i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom posjetili Park prirode „Piva“ i upoznali se sa prirodnim i kulturnim vrijednostima tog kraja.

Mrežu Parkova Dinarida čini 95 zaštićenih područja iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije. Članovi Parkova Dinarida su takođe i fizička lica, ljubitelji prirode i prijatelji mreže od njenog osnivanja.

About the author

Related Posts