T.A.R.A

POVEZIVANJE SEOSKIH DOMAĆINSTAVA SA PRUŽAOCIMA USLUGA U OBLASTI TURIZMA

Juče je u Foči u Centru za kulturu i informisanje, a uz podršku Evropske unije, uspješno održan sastanak čija je tema bila “Povezivanje seoskih domaćinstava sa pružaocima usluga u oblasti turizma”. Sastanku su prisustvovali predstavnici poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Foče, predstavnici opštine Foča, projektni tim opština Foča i Plužine, direktor Turističke Organizacije Opštine Foča, predsjednik udruženja raftera Foča te predstavnici lokanih medija.

Na sastanku su prezentovane mogućnosti za povezivanje poljoprivrednih i seoskih domaćinstava sa pružaocima usluga iz oblasti turizma kao i zakonski normativi koji regulišu ovu oblast. Svoja iskustva u saradnji i povezivanju rafting kampova sa poljoprivrednim gazdinstvima podelio je sa učesnicima predsjednik udruženja raftera Foča, predstavljajući načine za unaprijeđenje postojeće saradnje.

Predstavnici poljoprivrednih gazdinstava su izložili problematiku sa kojom se susreću u distribuciji, plasmanu i brendiranju svojih proizvoda, te naveli i prepreke sa kojima se susreću u registraciji seoskih domaćinstava kao pružaoca usluga iz oblasti turizma.

Na kraju sastanka su uvrđeni zaključci i dalji koraci u cilju poboljšanja saradnje, te realizaciji opšteg cilja: Povećanja broja seoskih domaćinstava koja pružaju usluge iz oblasti turizma na području opštine Foča.

About the author

Related Posts