T.A.R.A

Održan drugi po redu Forum prekogranične saradnje Opština Foče i Plužina

U prostorijama Centra za kulturu i informisanje u Foči je 3. novembra 2021. godine održan drugi po redu Forum prekogranične saradnje u okviru projekta ”Turizam, Adrenalin i Rafting Avantura (T.A.R.A)” koji finansira Evropska unija.

Forumu su prisutvovali načelnik opštine Foča Milan Vukadinović, predsjednik opštine Plužine Mijuško Bajagić, zamjenik Opštine Foča Vesna Rašević, direktor Parka prirode „Piva“ Slobodan Delić, članovi projektnog tima, predstavnici raftera, pružaoci turističkih usluga i Turističke Organizacije Opštine Foča.

Na sastanku se razgovaralo o realizovanim aktivnostima i postignutim rezultatima projekta, kao i o budućoj saradnji između ove dvije opštine. Naročito je bilo riječi o povećanju bezbjednosti turista u prekograničnom području. Najavljena je nabavka satelitskog telefona za potrebe komunikacije na Trnovačkom jezeru, uređenje izlaza na vrh Maglića, postavljanje vodomjernih letvi na rijeci Tari, te uređenje sigurnosnih izlaza u kanjonu rijeke Tare sa obje strane rijeke, na mjestima gdje su česta prevrtanja čamaca, kako bi se povećao stepen sigurnosti svih učesnika raftinga.

Projekat prekogranične saradnje ”Turizam, Adrenalin i Rafting Avantura (T.A.R.A)” sprovode Opština Plužine  i Opština Foča u saradnji sa Parkom prirode Piva i Turističkom organizacijom opštine Foča, a finansira ga Evropska unija u BiH u okviru Programa prekogranične saradnje BiH-CG. Cilj projekta je razvoj i promocija prekograničnog područja ove dvije opštine, kao jedinstvene turističke destinacije za aktivni turizam.

About the author

Related Posts