O Projektu

U saradnji sa Parkom prirode Piva i Turističkom organizacijom Foča, Opštine Plužine i Foča pokreću projekat prekogranične saradnje “Turizam, Adrenalin i Rafting Avantura (T.A.R.A)” sa ciljem razvoja i promovisanja prekograničnog područja dvije opštine kao jedinstvene turističke destinacije za aktivni turizam.

Projekat okuplja predstavnike opština, lokalnih turističkih organizacija, sportskih i spasilačkih klubova, turističkih agencija, novinare i blogere, sve u ciju zajedničke saradnje na razvoju aktivnog turizma u ovom području.

Projektom se želi postići brendiranje ove dvije opštine kao jedinstvene turističke destinacije za aktivni odmor, kao i kreiranje zajedničkih turističkih proizvoda kako bi se privukao veći broj turista. Projektom će se takođe raditi na unapređenju turističke infrastrukture i na uspostavljanju mehanizama za povećanje bezbijednosti na turističkim lokacijama.

Realizacija projekta je počela 1. decembra 2019. i trajaće dvije godine, do kraja novembra 2021. godine.

Projekat finasira Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora u iznosu od 499.654,00 evra (internet stranica programa , ).

Ova sekcija internet stranice je urađena i održava se uz pomoć Evropske unije. Sadržaj ove stranice je isključiva odgovornost Opštine Plužine i Opštine Foča i nužno ne predstavlja stanovišta Evropske unije.

Grb-opstine-Foca3
Park-Piva-logo-1
TO-FOCA1